Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι!


Συντρίμμια από τον σεισμό της 11ης ΜαρτίουΙσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το λίγο πριν τις 11.30 πρωί (ώρα Ελλάδας) στην βορειοανατολική Ιαπωνία, έναν μήνα μετάτον σεισμό των 9 βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε ....
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην ξηρά, σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων από την επιφάνειά της γης, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του Ιουάκι, νότια του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.
7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι
Το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, η οποία ήρθη λίγη ώρα αργότερα.
Εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε τρεις αντιδραστήρες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ζημιές στον πυρηνικό σταθμό.
Επίσης, δεν προέκυψαν προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα στη βορειοανατολική Ιαπωνία ούτε σ' αυτόν του Ιγκασιντόρι, στη βόρεια Ιαπωνία, ανακοίνωσε η εταιρεία Tohoku Electric Power Co.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου