Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο Μουμπάρακ!

Άρχισε σήμερα η ανάκριση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ στην πόλη Ελ Τορ στην επαρχία του νότιου Σινά, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων....
Ο Μουμπάρακ έφτασε με θωρακισμένο όχημα, σε συνθήκες υψηλής ασφάλειας, από στρατιωτική μονάδα στο κτίριο όπου θα γινόταν η ανάκρισή του. Έγινε γνωστό ότι όλα τα γειτονικά κτίρια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό σε συγκρότημα που βρίσκεται στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ στη επαρχία του νότιου Σινά, αφότου ο πρώην πρόεδρος αναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου.

Οι αντίπαλοι του πρώην προέδρου και οι συνεχείς διαδηλώσεις του αιγυπτιακού λαού, αξίωσαν μια γρήγορη δίκη για τον Μουμπάρακ και τους συνεργάτες του με την κατηγορία της διασπάθισης δισεκατομμυρίων δολαρίων κρατικών χρημάτων στη διάρκεια των δεκαετιών της εξουσίας του. Ο Μουμπάρακ αρνήθηκε ότι έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και άλλα περιουσιακά στοιχεία και δέχτηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές, σε ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια την Κυριακή.
Εικάζεται ότι ο πρώην πρόεδρος έχει αποκτήσει τεράστια περιουσία στα 30 χρόνια που βρίσκονταν στην εξουσία, το ύψος της οποίας κατά εκτιμήσεις που έχουν δημοσιευτεί σε δυτικά ΜΜΕ, ξεπερνά τα 40 δισ. δολάρια. Στην περιουσία του συμπεριλαμβάνονται ακίνητα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου