Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Τσάμπιονς Λιγκ: Τα τελευταία νέα των ομάδων!

Στην τελική του φάση μπαίνει το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού οκτώ ομάδες ρίχνονται στη μάχη των προημιτελικών, με τελικό στόχο τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Το βράδυ της Τρίτης (21:45) κοντράρονται Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ (Mega) και Ίντερ-Σάλκε (Novasports), με τις ρεβάνς να διεξάγονται στις 13 Απριλίου, ενώ την Τετάρτη την ίδια ώρα θα διεξαχθούν τα ματς Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ΝΕΤ) και Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Novasports).
Τα τελευταία νέα των 8 ομάδων:
 
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Για πρώτη φορά από το 2003 προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ Μαδρίτης και σίγουρα δεν σκέφτεται τίποτα πέρα από την πρόκριση. Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα έχει στη διάθεσή του τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Μαρσέλο, που επιστρέφουν από τους τραυματισμούς τους, όχι όμως και τον Καρίμ Μπενζεμά. Τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να πάρει ο Αντεμπαγιόρ, καθώς ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν μπορεί να επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά είναι ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του που τον άφησε 3,5 μήνες εκτός αγώνων. Η “βασίλισσα”, που θα συμμετάσχει στον 28ο προημιτελικό της στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης (έχει προκριθεί 21 φορές στα ημιτελικά), έχει την προϊστορία με το μέρος της. Το 1985, τη μόνη φορά που βρήκε μπροστά της την Τότεναμ, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου UEFA, προκρίθηκε με τη νίκη 1-0 στο “Γουάιτ Χαρτ Λέιν”, χάρη στο αυτογκόλ του Στιβ Πέριμαν, ενώ ισόπαλο 0-0 έληξε το ματς της Μαδρίτης.
 
ΤΟΤΕΝΑΜ: Η πρωτάρα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ έχει ήδη κάνει την υπέρβασή της, αφού κατάφερε να αποκλείσει τη Μίλαν στη φάση των “16”. Στο παιχνίδι του “Σαντιάγο Μπερναμπέου” θα παραταχθεί με αρκετά αμυντικά προβλήματα, καθώς τραυματίες είναι οι Καμπούλ, Γούντγκεϊτ, Χάτον και Κινγκ, όμως επιστρέφει και αναμένεται να είναι βασικός ο Γκαλάς, όπως άλλωστε και ο εκρηκτικός εξτρέμ Γκάρεθ Μπέιλ.
 
ΙΝΤΕΡ: Μετά την Μπάγερν, η Ίντερ καλείται να αποκλείσει και δεύτερη γερμανική ομάδα, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Ο Λεονάρντο δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Λούσιο και τον τραυματία Σάμουελ. Έτσι, το αμυντικό δίδυμο των “νερατζούρι” θα συνθέσουν οι Ρανόκια και Κόρδοβα.
 
ΣΑΛΚΕ: Μπορεί στο γερμανικό πρωτάθλημα να δίνει μάχη για τη σωτηρία της, όμως στην Ευρώπη η Σάλκε δείχνει άλλο πρόσωπο και πιστεύει στην υπέρβαση. Απόντες από το παιχνίδι θα είναι οι τραυματίες Γκαβράνοβιτς και Κλούνγκε και ο Άντονι Άναν, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν με τη Ρόζενμποργκ. Ακόμα αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κρίστοφ Μετζέλντερ. Η Σάλκε έχει καλές αναμνήσεις από το “Τζουζέπε Μεάτσα”, όπου το 1997 κατέκτησε το μοναδικό της ευρωπαϊκό τίτλο. Στο διπλό τελικό του Κυπέλλου UEFA νίκησε την Ίντερ στο Γκελζενκίρχεν 1-0 με γκολ του Βίλμοτς, όμως ηττήθηκε στο Μιλάνο με το ίδιο σκορ (ο Ζαμοράνο το γκολ). Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου οι “βασιλικοί μπλε” επικράτησαν με 4-1.
 
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Η κληρωτίδα ήταν καλή με την Μπαρτσελόνα, φέρνοντας στο δρόμο της τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Στη Βαρκελώνη ξέρουν ότι οι Ουκρανοί είναι μία ομάδα που δεν πρέπει να υποτιμηθεί, όμως όπως και να γίνει οι “μπλαουγκράνα” είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί. Πλην των τραυματιών Πουγιόλ και Πικέ και του Αφελάι που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, η Μπαρτσελόνα δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.
 
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Με στόχο το θαύμα ταξιδεύει στην Καταλονία η Σαχτάρ, που στη φάση των “16” απέκλεισε, παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο, τη Ρόμα. Οι “πορτοκαλί” πηγαίνουν πλήρεις στο “Καμπ Νόου”, καθώς για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο είναι στην αποστολή ο στόπερ Αλεκστάντρ Κούτσερ, ο οποίος πάντως δύσκολα θα επιστρατευτεί, καθώς η πολύμηνη απουσία του δεν τον καθιστά έτοιμο να παίξει, ειδικά σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι.
 
ΤΣΕΛΣΙ: Μπορεί η Τσέλσι να έχασε βαθμούς το Σάββατο, σε αντίθεση με τη Γιουνάιτεντ, που πέτυχε σπουδαία νίκη-ανατροπή στην έδρα της Γουεστ Χαμ, μπορεί να απέχει πολύ βαθμολογικά από τους “κόκκινους διαβόλους”, ωστόσο, ο Κάρλο Αντσελότι ξέρει ότι η ομάδα του είναι, τη δεδομένη χρονική περίοδο, σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Άλλωστε, στο μεταξύ τους παιχνίδι πρωταθλήματος πριν από ένα μήνα, οι “μπλε” νίκησαν 2-1, αν και χρειάστηκε η βοήθεια του διαιτητή Μάρτιν Άτκινσον, που ανακάλυψε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βίντιτς πάνω στον Ιβάνοβιτς. Έτοιμοι να αγωνιστούν είναι οι Άλεξ και Μπεναγιούν και έτσι μοναδική απουσία είναι αυτή του Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ένα ...καράβι αμυντικά προβλήματα έχει η Γιουνάιτεντ. Ο Άλεξ Φέργκιουσον δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Φέρντιναντ, Ράφαελ, Ο'Σέι, ενώ και ο Τζόνι Έβανς είναι εξαιρετικά αμφίβολος.
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου