Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ο (μονό)λογος της βασίλισσας!

Ο (μονό)λογος της βασίλισσας!Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Ρεάλ Μαδρίτης το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Τότεναμ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»....
 Η «βασίλισσα» νίκησε 4-0 τους Λονδρέζους με τέρματα των Αντεμπαγιόρ (5’ , 57’ ), Ντι Μαρία(72΄ ), Ρονάλντο (87΄ ) και εξασφάλισε ουσιαστικά από σήμερα το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Σε μία εβδομάδα η ρεβάνς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Ο Μουρίνιο «έστησε» εξαιρετικά την ομάδα του και ο Αντεμπαγιόρ έδωσε τις… απαντήσεις στην κριτική που δέχεται, έχοντας άξιο συμπαραστάτη των Μαρσέλο. Όλα αυτά αφού πρώτα ο Κράουτς - με την συμπλήρωση 15 λεπτών - τους… άδειασε την γωνιά με δύο κίτρινες κάρτες που πρόλαβε να δεχθεί για σκληρά μαρκαρίσματα σε Ράμος και Μαρσέλο.
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε το παιχνίδι για την Ρεάλ Μαδρίτης. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Εζίλ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αντεμπαγιόρ νίκησε με το κεφάλι τον Γκόμες και σκόραρε. Δύο λεπτά μετά το 1-0 της Ρεάλ, ο Κράουτς έκανε ένα… ανεξήγητο σκληρό φάουλ στον Ράμο όταν αυτός ακόμα ήταν στην άμυνά του.

Στο 15ο λεπτό ο επιθετικός της Τότεναμ, φανερά εκνευρισμένος έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Μαρσέλο με αποτέλεσμα να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Από εκείνο το σημείο και μετά τα νεύρα από την πλευρά των Άγγλων κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Η Ρεάλ από την μεριά της πίεζε ψηλά και είχε την κατοχή, ενώ από αριστερά, ο Μαρσέλο έκανε εξαιρετικές κούρσες και συχνά δημιουργούσε αριθμητικό πλεονέκτημα στην επίθεση για την ομάδα του.

Στο 30΄ η Τότεναμ έφτασε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην εστία της Ρεάλ αλλά ο Μπέιλ ανάμεσα από Πέπε και Ράμος σούταρε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η «βασίλισσα» έφτασε κοντά στο 2-0 αλλά ο Αντεμπαγιόρ, μετά από κεφαλιά ψαράκι-πάσα του Ράμος δεν βρήκε την μπάλα και έχασε την ευκαιρία.

Στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα, η Ρεάλ διαμαρτύρεται για πέναλτι, καθώς η μπάλα μετά το σουτ του Ντι Μαρία βρήκε στο χέρι του Ντόουσον μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής ζήτησε να συνεχιστεί το ματς.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ μπήκε με διάθεση να βάλει και δεύτερο γκολ και πλησίασε με το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο με το αριστερό στο 49΄ που πέρασε λίγο άουτ. Με την συμπλήρωση 12 λεπτών αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ έφτασε στο 2-0 με τον ίδιο τρόπο. Ο Μαρσέλο αυτή τη φορά σέντραρε και ο Αντεμπαγιόρ με κεφαλιά νίκησε τον Γκόμες.

Ο Μουρίνιο με την συμπλήρωση 60 λεπτών αγώνα και έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα εκτός από το υπέρ του 2-0 έριξε στο ματς τον Ντιαρά αντι του Κεντίρα για να φρεσκάρει την μεσαία του γραμμή. Ο Αντεμπαγιόρ είχε μεγάλα κέφια και στο 66΄… άγγιξε το χατ-τρικ, ο Γκόμες όμως είπε όχι στην κεφαλιά που έκανε.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Ρεάλ θα έβγαζε το πόδι από το γκάζι… ήρθε ο «κεραυνός» του Ντι Μαρία. Ο άσος της «βασίλισσας» στο 72ο λεπτό με αριστερό εκπληκτικό σουτ νίκησε για τρίτη φορά τον Γκόμες και έκανε το 3-0. Ένα καλό σουτ του Ράμος με το αριστερό στο 81΄ ήταν ότι καλύτερο συνέβη στο ματς μέχρι το 87ο λεπτό. Τότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με αριστερό σουτ στην κίνηση από πλάγια θέση έκανε το 4-0 που ουσιαστικά έδωσε την πρόκριση από σήμερα στην ομάδα του.

http://www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου